PAAS 10 DAAGSE! - Gehele collectie - tot 50% korting

Een wintersport helm kopen? Hier moet je op letten!

  • Geplaatst op
  • Door Ellis Quaedvlieg
  • 0
Een wintersport helm kopen? Hier moet je op letten!

Ga je graag skiën of snowboarden? Dan is een wintersport helm tegenwoordig onmisbaar. Lees snel verder waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een wintersport helm.

Veiligheid gaat boven alles! Zeker als je met hoge snelheid van de piste afraast wil je je hoofd goed beschermen. Door het dragen van een wintersport helm kun je bij een val veel schade aan je hoofd voorkomen. Tegenwoordig zie je bijna geen wintersporters meer zonder skihelm. Het is dus zeker aan te raden om je goed te verdiepen in een wintersport helm voordat je deze aanschaft. Wij hebben een aantal belangrijke zaken op rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van een skihelm.

De maat van de wintersport helm

Voor je eigen veiligheid en comfort is het zeer belangrijk dat de helm goed past. Een wintersport helm mag niet verschuiven als je hem draagt, aan de andere kant mag de helm ook niet knellen, dit kan namelijk voor hoofdpijn zorgen. Het is dus zeker aan te raden om je omvang van je hoofd goed op te meten voordat je een wintersport helm bestelt. Hiervoor kun je gebruik maken van onze tips voor het bepalen van jouw helmmaat.

Een comfortabele skihelm

Als je op wintersport gaat ben je vaak hele dagen onderweg op je ski’s of snowboard. Tijdens lange tochten is het erg fijn als je wintersport helm comfortabel op je hoofd zit. Om onze wintersport helmen extra comfortabel te maken, zijn deze uitgerust met In-Mold technologie en een Hybrid Shell. Deze technologieën zorgen ervoor dat de helm stevig, veilig én comfortabel is. Bovendien hebben de EpicGear skihelmen een uniek luchtcirculatiesysteem waardoor de temperatuur goed gereguleerd wordt. Voor extra comfort beschikken de helmen over een verstelbaar Active Boost systeem. Deze optimaal geplaatste ventilatieopeningen kunnen versteld worden om meer lucht te laten absorberen.

Bijpassende skibril en wintersport accessoires

Jouw nieuwe wintersport helm gevonden? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar bijpassende accessoires. Voor een scherp zicht tijdens het skiën- of snowboarden is het erg belangrijk om een stevige wintersportbril te dragen. Al onze wintersportbrillen zijn gemakkelijk vast te klikken aan de helm waardoor deze stevig blijft zitten. Maak tot slot jouw wintersport uitrusting compleet met een paar warme skisokken en handschoenen om veilig van de piste af te skiën of snowboarden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »