LENTE DEALS - Krijg nu tot wel 30% extra korting!

Mountainbike / Wielren helmen

Filters

Ventu fietshelm blauw

Onze áller lichtste fietshelm
74

Trail fietshelm khaki

Voor OFF-ROAD , Fietshelm met zonnevizier
84.99 69

Ventu fietshelm grijs

Verstelbaar en ultralicht
74.99 74

Pro-Tec Fietshelm Rood

Lichtgewicht en optimale ventilatie
69.99 58

Aero Fietshelm Zwart/Geel

Alle focus op de beste Aerodynamica
Nu TIJDELIJK extra sche..
84.99 35

Fargo Fietshelm Rood/Zwart M (55 - 59cm)

Voor de langere ritten!
Lichtgewicht en Comfortabel
Met af..
79.99 59

Pro-Tec Fietshelm Wit

Lichtgewicht en optimale ventilatie
69.99 62

Arrow Fietshelm Rood

De Arrow fietshelm focust volledig op snelheid en prestatie ..
59 38

Pro-Tec Fietshelm Blauw M (56 - 58 cm)

Voor de intensieve fietser, Aerodynamische helm
69.99

Trail Fietshelm Zwart M.T.B.

OFF-Road fietshelm, met afneembaar zonnevizier
84.99 69

Lumen Fietshelm Zwart

Led verlichting, zodat je goed zichtbaar bent in het donker
..
54.99 48

Lumen Fietshelm Wit

Led verlichting, zodat je ook zichtbaar bent in het donker
..
54.99 48

Wind Fietshelm Zwart/Geel M (56 - 58cm)

Maat M (56 - 58cm)
De Wind Fietshelm is één van de lichts..
64.99

Cliff Fietshelm Zwart

Op zoek naar een compacte helm die net zo veilig is als alle..
65 29

Fargo Fietshelm Zwart

De Fargo helm is een trendy fietshelm die er niet alleen goe..
79.99 45

Epic Fietshelm Zwart/Groen

Voor de intensieve fietser, Aerodynamische helm
89.99 34

Evolution Fietshelm Wit

Maat: L (58 - 61 cm)
De Evolution fietshelm is dé helm vo..
84.99 39

Lumen Fietshelm Paars/Blauw M (55 - 58 cm)

Maat: M (55 - 58 cm)
Ben je op zoek naar een helm waarmee ..
54.99

Lumen Fietshelm Paars/Roze M 55-58cm

Maat: M 55-58cm
Op zoek naar een gave roze fietshelm met LE..
54.99

Lumen Fietshelm Zwart/Geel

Led verlichting, zodat je zichtbaar bent in het donker
24 v..
54.99 48

Cliff Fietshelm Geel/Zwart

Ben je op zoek naar een compacte helm die dezelfde beschermi..
64.99 55

Fargo Fietshelm Grijs

De Fargo helm is een ontzettend veilige helm die er ook nog ..
79.99 59

Explorer Fietshelm Grijs

De Explorer Fietshelm is een combinatie van technologie en s..
79.99 45
De beste fietshelmen voor de mountainbike
Het belangrijkste onderdeel van je fietsoutfit is een veilige fietshelm. Een helm zorgt ervoor dat je hoofd goed beschermd wordt bij een valpartij, en voorkomt ernstig letsel aan het hoofd. Er zoveel helmen op de markt, dat er zeker een helm is die past bij jouw smaak en budget.

Wat zijn de verschillen tussen mountainbike helmen?


Er zijn heel veel verschillende soorten fietshelmen op de markt. Bekende merken zijn onder andere Bell, Lazer, Giro, Kask, Poc en Abus. In de onderstaande tekst leggen we je de verschillen uit, zodat je een goede keuze kan maken voor een veilige fietshelm.

Mountainbike helm voor heren, vrouw of kinderen


Als een helm goed zit, maakt het verder niet uit of het een heren- of vrouwenhelm is. De veiligheid en het comfort van de helmen is namelijk gelijk. Aan het uiterlijk van de helm kan je zien of een product een mountainbike helm voor heren of een mountainbike helm voor vrouw is. Een mountainbike helm vrouw heeft vaak lichtere en zachtere kleur dan een helm voor mannen. Op zoek naar een mountainbike helm kind? Die helmen herken je aan een veel kleinere maat en af en toe een drukke print.

Het gewicht van de helm


Hoewel een mtb helm maar een paar honderd gram weegt, zijn er toch veel mensen die voor de lichtste helm willen kiezen. Een lichtere helm is vaak ook een stuk duurder. Bedenk dus goed of een lichte fietshelm voor jou belangrijk is of niet.

Het uiterlijk van een mtb helm


Ga je een mountainbike helm kopen? Natuurlijk is dan het uiterlijk van de helm ook belangrijk. Kies je voor een neutrale mtb helm zwart of ga je voor een helm met een fellere kleur, zoals rood of geel? Wanneer je zichtbaarheid belangrijk vindt, kies dan niet voor een mtb helm zwart, maar ga voor een fluorescerend gele helm.

De pasvorm van de helm


De pasvorm van de mtb helm is het meest belangrijk. De maat kun je zelf opmeten. Pak een meetlint en meet vanaf net boven je wenkbrauwen de omtrek van je hoofd. Op basis van een maattabel kan je achterhalen welke maat je hebt. Helmen hebben vaak een extra knop op de achterkant zitten waarmee je de helm nog strakker op je hoofd kan zetten. Gebruik deze knop, zodat de helm niet van je hoofd schuift als je valt.

Een veilige mtb helm


Vrijwel alle fietshelmen voldoen tegenwoordig aan de norm EN1078. Een helm met MIPS heeft een extra interne schaal in de helm, die ervoor zorgt dat de helm bij een valpartij niet verschuift. Voor een helm met MIPS-technologie betaal je iets meer dan een helm zonder deze geïntegreerde schaal.

Een helm met of zonder vizier


Veel mtb helmen hebben een vizier boven je ogen. Dat beschermt je tegen alles wat je in het bos kan tegenkomen: takken, modder, zon en schaduw. Dit vizier kan je vaak ook van de helm afhalen. Een vizier is niet noodzakelijk. Een goede bril kan je ogen ook beschermen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een mountainbike helm?


Ga je een mountainbike helm kopen? Meet dan eerst je hoofd op, zodat je een goed passende helm kan kopen. Op basis van je budget en eisen aan het uiterlijk van de helm kun je de juiste mountainbike helm voor jezelf selecteren. Veel fietsplezier!

Fiets veilig met een racefiets helm

Als wedstrijd of recreatieve wielrenner weet je dat veiligheid tijdens het wielrennen belangrijk is. Maar wist je ook dat het dragen van een fietshelm bij een val de kans op hersenletsel met 60% verkleint ? Je doet er dus goed aan om veilig op de racefiets te stappen en een helm te dragen. Maar waar moet een veilige helm aan voldoen en wat moet je weten voordat je een fietshelm aanschaf?

Hier volgen een aantal tips.

Een veilige fietshelm Als wielrenner haal je hoge snelheden. Een kleine fout van jezelf of van een ander kan bij een val al fataal zijn. Een veilige helm biedt je hoofd bescherming tegen ernstig letsel. Tijdens een val wordt de harde klap opgevangen door een absorptielaag van polystyreenschuim. Deze laag zit aan de binnenkant van de helm.

Een veilige helm heeft een:

• CE-markering om aan te geven dat de helm in overeenstemming met de Europese regelgeving is samengesteld. • Nederlands keurmerk NEN-EN 1078, zodat je weet dat de fietshelm voldoet aan de Nederlandse kwaliteitseisen. • Goed schokabsorberend vermogen. • Stevige constructie die je zichtveld niet belemmert. • Juiste pasvorm met een verstelbaar retentiesysteem, waarmee de helm op de juiste wijze vast komt te zitten op je hoofd. • Verstelbare kinband, die ervoor zorgt dat je helm blijft zitten bij een valpartij. • Reflectoren waarmee je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. • Goed ventilerend vermogen. Hierdoor raak je niet oververhit en behoud je je reactievermogen. Dat is een geïntegreerde binnenschaal dat ervoor zorgt dat de rotatie van je hoofd tijdens een val wordt verminderd.

Comfortabel en snel

Bij wielrennen draait alles om snelheid. Dit bereik je door het gewicht zo laag mogelijk te houden en door gestroomlijnd te zijn. Hoe minder weerstand van de lucht, hoe minder je afgeremd wordt. Een lichte fietshelm is comfortabel en zorgt voor minder gewicht. Draag je een lichte fietshelm met de beste aerodynamica, dan hoef je zelf minimaal kracht bij te zetten. Je bent gestroomlijnd, waardoor de weerstand van de lucht lager zal zijn en je sneller zal fietsen. Een uitneembare voering kan je naderhand wassen. Wat geen overbodige luxe is na een inspannende fietstocht. Deze extra's dragen allemaal bij aan een comfortabele en snelle fietsrit.

Vervangen van de fietshelm

Koop na een val een nieuwe fietshelm. De absorptielaag zal door indeuking en scheurtjes beschadigd zijn. De helm zal een val niet meer kunnen dempen. Het advies is om na vijf jaar je fietshelm te vervangen, vanwege de impact en invloed van water en uv-straling. Deze zorgen dat de helm poreus wordt. De laatste tip is om nooit een tweedehands fietshelm te kopen. Je ziet aan de buitenkant niet of er schade aan het binnenwerk zit.

Stap veilig op de racefiets met een veilige helm van EpicGear.nl

EpicGear.nl heeft een groot assortiment veilige en lichte fietshelmen die zijn voorzien van de beste aerodynamica. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, zodat jij veilig op de racefiets kan stappen en kan genieten van je fietsrit.

 

Fiets veilig met een racefiets helm
Als wedstrijd of recreatieve wielrenner weet je dat veiligheid tijdens het wielrennen belangrijk is. Maar wist je ook dat het dragen van een fietshelm bij een val de kans op hersenletsel met 60% verkleint [bron]? Je doet er dus goed aan om veilig op de racefiets te stappen en een helm te dragen. Maar waar moet een veilige helm aan voldoen en wat moet je weten voordat je een fietshelm aanschaf? Hier volgen een aantal tips.

Een veilige fietshelm

Als wielrenner haal je hoge snelheden. Een kleine fout van jezelf of van een ander kan bij een val al fataal zijn. Een veilige helm biedt je hoofd bescherming tegen ernstig letsel. Tijdens een val wordt de harde klap opgevangen door een absorptielaag van polystyreenschuim. Deze laag zit aan de binnenkant van de helm.

Een veilige helm heeft een:

• CE-markering om aan te geven dat de helm in overeenstemming met de Europese
regelgeving is samengesteld.
• Nederlands keurmerk NEN-EN 1078, zodat je weet dat de fietshelm voldoet aan de
Nederlandse kwaliteitseisen.
• Goed schokabsorberend vermogen.
• Stevige constructie die je zichtveld niet belemmert.
• Juiste pasvorm met een verstelbaar retentiesysteem, waarmee de helm op de juiste
wijze vast komt te zitten op je hoofd.
• Verstelbare kinband, die ervoor zorgt dat je helm blijft zitten bij een valpartij.
• Reflectoren waarmee je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.
• Goed ventilerend vermogen. Hierdoor raak je niet oververhit en behoud je je
reactievermogen.
• Multi-Directional Impact Protection System (MIPS). Dat is een geïntegreerde
binnenschaal dat ervoor zorgt dat de rotatie van je hoofd tijdens een val wordt
verminderd.

Comfortabel en snel

Bij wielrennen draait alles om snelheid. Dit bereik je door het gewicht zo laag mogelijk te houden en door gestroomlijnd te zijn. Hoe minder weerstand van de lucht, hoe minder je afgeremd wordt. Een lichte fietshelm is comfortabel en zorgt voor minder gewicht. Draag je een lichte fietshelm met de beste aerodynamica, dan hoef je zelf minimaal kracht bij te zetten. Je bent gestroomlijnd, waardoor de weerstand van de lucht lager zal zijn en je sneller zal fietsen. Een uitneembare voering kan je naderhand wassen. Wat geen overbodige luxe is na een inspannende fietstocht. Deze extra's dragen allemaal bij aan een comfortabele en snelle fietsrit.

Vervangen van de fietshelm

Koop na een val een nieuwe fietshelm. De absorptielaag zal door indeuking en scheurtjes beschadigd zijn. De helm zal een val niet meer kunnen dempen. Het advies is om na vijf jaar je fietshelm te vervangen, vanwege de impact en invloed van water en uv-straling. Deze zorgen dat de helm poreus wordt. De laatste tip is om nooit een tweedehands fietshelm te kopen. Je ziet aan de buitenkant niet of er schade aan het binnenwerk zit.

Stap veilig op de racefiets met een veilige helm van [bedrijfsnaam]

[bedrijfsnaam] heeft een groot assortiment veilige en lichte fietshelmen die zijn voorzien van de beste aerodynamica. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, zodat jij veilig op de racefiets kan stappen en kan genieten van je fietsrit.

 

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »