Geldige kortingen: Fietshelmen, brillen, handschoenen en sokken

Helmen geschikt voor ebikes

Filters

Spirit fietshelm Zwart

★★★★★ (9.1) — 100+ EpicGear Reviews

✓ Twijf..
84.99 67.99

Spirit Fietshelm Wit

★★★★★ (9.1) — 100+ EpicGear Reviews

✓ Twijf..
84.99 67.99

Fargo Fietshelm Zwart

De Fargo helm is een trendy fietshelm die er niet alleen goe..
45 36

Epic Fietshelm Zwart/Groen

★★★★★ (9.1) — 98+ EpicGear Reviews
✓ Gegarand..
79 63.2

Fargo Fietshelm Grijs

★★★★★ (9.1) — 98+ EpicGear Reviews
✓ Met afne..
59 47.2

Explorer Fietshelm Grijs

★★★★★ (9.1) — 98+ EpicGear Reviews
✓ Past op ..
82 65.6
Nieuwe Ebike aangeschaft maar nog geen e bike helm in huis? Hier vind jij alle informatie!
Na lang wikken en wegen is het dan eindelijk zover, je hebt een Ebike aanschaft. Als echte sport liefhebber fiets jij stad en land af. Maar denk jij tijdens het fietsen wel voldoende aan je eigen veiligheid? In dit artikel nemen wij jou mee in de wereld van de populaire Ebike. Je komt alles te weten over de e bike helmplicht, vanaf wanneer helmplicht ingezet wordt en je hoort alles over de helm geschikt voor ebikes. Stap jij liever vandaag dan morgen op jouw nieuwe fiets? Lees dan vooral verder!

Waarom zou ik een e-bike fietshelm aanschaffen?

Waar je in onze buurlanden regelmatig een fietser met helm tegenkomt, is het in Nederland eerder bijzonder. Vooral nu de populaire Ebike steeds vaker bij mensen in de garage staat, kun je dit onderwerp niet langer ontwijken. Deze ebikes kunnen een behoorlijke snelheid bereiken en wanneer je ten val komt, kan dit serieus letsel veroorzaken. Een goede helm beschermt jouw hoofd tegen dit letsel. Stel jezelf de volgende vraag wanneer je op de fiets stapt: denk ik wel voldoende aan mijn eigen veiligheid? Een onderwerp waar jij waarschijnlijk na het lezen van deze vraag meteen aan denkt is de helmplicht. Met name onder 60 plussers neemt het risico op vallen toe, en is het eerder de vraag welke, dan wanneer je een goede helm voor ebikes gaat aanschaffen. Om meteen maar met de deur in huis te vallen, dit is het moment! Het kabinet is bezig deze helmplicht te introduceren, zodat ook ouderen veilig op de fiets kunnen stappen. Maar is jouw prachtige helm geschikt voor ebikes? Er zijn nogal een aantal punten waar jij zeker rekening mee moet houden wanneer je een helm gaat aanschaffen. Niet elke helm is ook voor iedereen geschikt. Wanneer je een helm aanschaft let je op de volgende punten:

Een helm moet stevig zijn
Een helm moet goed aansluiten
Een helm moet voldoen aan jouw wensen

Hoe weet je dat een helm geschikt is voor een ebike?

Wanneer je een helm draagt, ga je er automatisch vanuit dat deze jou beschermt wanneer je ten val komt. Helaas is dit niet altijd een gegeven. Niet elke helm is zomaar geschikt voor iedereen, een helm voor kinderen is niet geschikt voor volwassenen en een te grote helm biedt geen veiligheid. Elke helm is anders en is specifiek ontworpen voor een bepaalde doelgroep. Niet alleen wordt gekeken naar de leeftijd van de fietser, ook wordt gekeken naar het type fiets waarop men rijdt. Een helm voor een Ebike moet aan andere eisen voldoen dan een helm voor een standaard fiets. Zo moeten de helmen van ebikes een speciale hardheid hebben van EN 1078 + A1: 2013. Elke winkel en iedere onlinewebshop mag alleen helmen verkopen die aan deze hardheid voldoen. Zo weet je zeker dat je een e bike helm koopt waar jij veilig mee kunt gaan fietsen.

Waar koop ik de goede helm voor mijn Ebike? Modern, strak en aerodynamisch

Op de website www.epicgear.nl vind jij de helm die je zoekt. Van zwart tot rood en van wit tot blauw, alle varianten zijn beschikbaar. Of de e bike helm verplicht wordt ja of nee, is nog niet bekend. Wat Wel bekend is, is dat het dragen van een helm op de ebike zorgt voor extra veiligheid. Shop online een stijlvolle, stevige en moderne helm en ga veilig en verzekerd op pad. Waar wacht je nog op? bezoek EpicGear en haal een helm in huis.

 

Ebike helm kopen bij Epicgear.nl

Het fijne aan een mooie fietshelm van EpicGear kopen, is dat er helmen in meerdere kleuren en stijlen beschikbaar zijn. Een ebike helm van EpicGear biedt voor elk wat wils. Of je nu van een roodkleurige, zwarte of witte ebike helm houdt of liever patronen en illustraties op je ebike helmet wilt terugzien: in ons ruime assortiment vind je allerlei soorten ebike helmen terug. Er is dus keuze in overvloed voor de kritische ebiker!

Onze Ebike helmen zijn EN - 1078

Lees meer
Lees minder
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »