Helm Maten

Wij hebben fietshelmen en wintersport helmen in verschillende maten voor volwassenen en kinderen. Voor je veiligheid en comfort is het erg belangrijk dat je de goede maat helm hebt. Als je online bestelt kun je natuurlijk niet even snel passen of een helm goed zit. Daarom is het belangrijk om voor het bestellen te meten welke maat helm geschikt is voor jou. Dit doe je gemakkelijk door het volgende stappenplan te volgen. Deze stappen kun je ook doorlopen om te meten welke helm maat je kind heeft.

Hoe meet ik mijn helm maat?

Stappenplan helmmaat meten:

Stap 1: Gebruik bij voorkeur een flexibel meetlint. Heb je deze niet? Gebruik dan een touwtje en leg deze na het meten langs een liniaal.

Stap 2: Meet met je meetlint de omtrek van je hoofd. Houdt je meetlint ongeveer 2 centimeter boven je wenkbrauwen en breng de twee kanten samen achter je hoofd.

Stap 3: Probeer nauwkeurig en strak het uiteinde bij de andere kant de houden. Lees de omtrek van je hoofd af.

Stap 4: Bekijk onze maattabellen en bepaal zo jouw ideale helm maat.

Stap 5: Kies een mooie helm uit in onze webshop

Twijfel je over de maat of zit je een beetje tussen twee maten in? Voor je eigen veiligheid kun je beter de kleinere helm nemen. Een helm moet nauwsluitend zijn en niet te veel kunnen bewegen. Alle helmen zijn ook nog iets verstelbaar voor jouw hoofd, dus je kunt deze altijd aanpassen aan je hoofd.  

Naast helmen verkopen we ook wintersport handschoenen, fiets handschoenen, wintersport sokken en fietssokken voor volwassenen en kinderen. Ben je benieuwd naar de maten voor deze artikelen? Ook over handschoen maten en sokken maten hebben we informatie over het opmeten van jouw maat en verschillende maattabellen. Zo kun je goed voorbereid zijn voor jouw bestelling.

Hier onder zie je alle maten!

Ski Helmen

   

Fiets Helmen

 
Volwassene maten     Volwassene maten  
S 55-56 cm   S 54-56 cm
57-58 cm   M 56-58 cm
L 59-60 cm   L 58-61 cm
SM 54-58 cm   Kinder Maten  
LXL 58-61 cm   XXS 46-50 cm
Kinder Maten     XS 48-52 cm
XS 49-52 cm      
S 53-56 cm      

 

                                              

     Wij hebben nog veel meer fietshelmen! Ontdek en shop via de webshop!

     Ride in style               

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »