Geldige kortingen: Fietshelmen, brillen, handschoenen en sokken

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietshelm?

Fietshelm kopen?  

Ben je op zoek naar een fietshelm? Het is natuurlijk een verschil of je op een racefiets, mountainbike, Ebike of toerfiets fietst.  Gelukkig zie je nog maar weinig race en mountainbikers zonder helm fietsen omdat het bewustzijn van het belang een helm te gebruiken er bij de meeste wel inzit. Ook de Ebikers zie je in rap tempo volgen. Voor de fietsers op de speedpadelec is een fietshelm verplicht. 

 

 

Waarom een fietshelm, en waar moet je nou op letten? 

Veiligheid, 

Door het dragen van een fietshelm is je hoofd beschermt bij een val en is het risico op ernstig hoofdletsel vele malen kleiner. De helm zorgt ervoor dat de kracht van buitenaf, geabsorbeerd en vertraagd wordt. Bovendien wordt de klap van de val verdeeld over een groter oppervlak. Ook voorkomt de helm dat je hoofd direct in contact komt met de grond of een object. Wanneer je gevallen bent op je helm is vervanging zeker noodzakelijk. Door de val breekt de absorptie laag. Let op: als je kijkt naar je helm zul je niks zien en lijkt hij nog intact. Dat is zeker niet het zo, de val breekt de laag inwendig. Het ontbreken van deze laag zorgt ervoor dat je hoofd niet langer beschermd is. Vervang je helm dus altijd na een val.  

Let erop dat een helm voldoet aan de Europese veiligheidsnorm CE voor fietshelmen. Voor volwassen betreft dit norm EN1078. Alle helmen die  Epic Gear verkoopt voldoen aan deze normering.  

Een fietshelm moet lekker zitten, en hij moet passen. Bepaal daarom je helm maat voor je gaat bestellen. Dat doe je als volgt: 

 

Met een meetlint kan je de omtrek van je hoofd meten. Je begint met meten vanaf 2,5 cm boven je wenkbrauw. Als je de omtrek weet, kun je makkelijk zien welke maat je nodig hebt. Bij elke helm op onze site staat er bij elke maat ook de omtrek erbij, dus bijvoorbeeld als de omtrek van jouw hoofd 55 cm is, heb je maat M.   

 

MTB-helm. 

De MTB-helm is een fietshelm met zonneklep aan de voorkant om te voorkomen dat je takken in je gezicht krijgt en om de zon te weren als je bijvoorbeeld de bossen uit komt fietsen. Meestal kun je deze er ook afhalen. Verder is de zij en achterkant vaak wat langer ook weer ter bescherming tegen takken.  

 

Racefietshelm 

Een goede racefietshelm is bij voorkeur aerodynamisch, licht en heeft een goede ventilatie zodat de hitte weg kan bij inspanning  

 

Fietshelm voor Ebike 

Ook op een Ebike of stadsfiets raden we het dragen van een fietshelm zeker aan. Wij zijn ervan overtuigd dat de overheid binnen onafzienbare tijd de fietshelm zal verplichten en juichen dit absoluut toe!  De helm maakt de kans op zwaar en/of blijvend letsel bij een val op het hoofd vele malen kleiner. De e-bike helmen zijn speciaal gericht op stads en toer gebruik. 

Natuurlijk kun je ook een race- of mtb-helm dragen op je e-bike 

 

 

Tot slot; alle fietshelmen die we bij Epic Gear verkopen hebben Keurmerk en1078 voor 100% betrouwbaarheid en veiligheid. Verder moet hij gewoon lekker en comfortabel zitten, een goede pasvorm en er ook nog een mooi design hebben. Als dat zo is zal jij je helm met plezier dragen en zit je goed op je fiets.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »