Fietshandschoenen Maat Bepalen

Al onze fietshandschoenen en wintersport handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor volwassenen en voor kinderen. Voor je eigen comfort is het handig om voordat je handschoenen bestelt te meten welke maat handschoen je nodig hebt. Je kunt bij het online bestellen natuurlijk niet makkelijk passen hoe een handschoen zit. Daarnaast zijn er ook nog verschillende maten voor wanten en handschoenen. Daarom helpen wij je een handje met het volgende stappenplan om je handschoen maat te meten.

 

Hoe meet ik mijn fietshandschoen maat?


Stappenplan maat fietshandschoenen meten:

  1. Pak een flexibel meetlint of een touwtje dat je naderhand naast de liniaal legt.

  2. Leg het meetlint of touw rond de breedte-omtrek van je hand tussen duim en vingers. (Zie afbeelding).

  3. Vergelijk jouw meting met onderstaande maattabel om je maat te bepalen.

  4. Kies de juiste paar handschoenen uit in de webshop!

Fietshandschoenen Hand Meten

handschoen maten
De maat van je hand voor handschoenen kun je opmeten door middel van een meetlint. Je kunt de meetlint tussen je wijsvinger en je duim leggen op het breedste stuk om je maat te bepalen. 

 

Twijfel je over je maat of zit je tussen twee maten in? Bij handschoenen en wanten kun je beter een iets te grote dan een te kleine maat hebben. Het gaat namelijk vooral over comfort en te strakke handschoenen kunnen je belemmeren. Je kunt de meeste handschoenen ook nog iets strakker maken aan de pols om te zorgen dat deze goed blijft zitten.

Naast handschoenen verkopen we ook fietshelmen, wintersport helmen, wintersport handschoenen en fiets handschoenen voor volwassenen en kinderen. Ben je benieuwd naar de maten voor deze artikelen? Ook over helm maten en sokken maten hebben we informatie over het opmeten van jouw maat en verschillende maattabellen. Zo kun je goed voorbereid zijn voor jouw bestelling.

Hieronder zie je alle maten!

 

Maattabel Fietshandschoenen

Fietshandschoenen Maten

   

Kinder Maten

 
Unisex  

 

Unisex  
XS 17 - 18 cm

 

3 Jaar 13 - 14 cm
S 18 - 19 cm

 

4 Jaar 14 - 15 cm
M 19 - 20 cm

 

6 Jaar 15 - 16 cm
L 21 -22 cm

 

8 Jaar 16 - 17 cm
XL 22 - 23 cm

 

10 Jaar 17 - 18 cm
XXL 23 - 24 cm

 

12 Jaar 18 - 19 cm
     

14 Jaar

19 - 20 cm

 

Wanten

Fietshandschoenen Maat Meten

want maten handschoen maten
De maat van je hand voor wanten kun je opmeten door middel van een meetlint. Je kunt de meetlint verticaal op het topje van je middelvinger tot de onderkant van je hand leggen om de juiste maat te bepalen. De maat van je hand voor handschoenen kun je opmeten door middel van een meetlint. Je kunt de meetlint tussen je wijsvinger en je duim leggen op het breedste stuk om je maat te bepalen. 

 

Bekijk ál onze fietshandschoenen op de website!

Ride in Style

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »