Hoe bepaal je de juiste maat fietsbril?

Fietsbrillen zijn onmisbare accessoires voor fanatieke fietsers en wielrenners. Een fietsbril wordt vaak in een standaard maat gemeten, die bij 80 procent van de gebruikers dan past, maar er zijn ook fietsbrillen in verschillende maten beschikbaar voor precisiewerk. Bij Epicgear kun je terecht voor een sportbril op maat en uiteraard een fietsbril die van een uitstekende kwaliteit is. Maar hoe moet je een fietsbril opmeten? En welke maat fietsbril heb ik nodig?
 
 

Kijk naar jezelf en schat in welke maat je nodig hebt


Voor het bepalen van de maat bril die je nodig hebt, is het verstandig om eerst goed naar jezelf te kijken. Let daarbij op twee zaken. Ten eerste op je postuur. Heb je een gemiddeld, klein of groot van postuur? In de tweede plaats is de pupilafstand, de afstand tussen beide ogen, van belang als je een antwoord wilt op de vraag Welke maat fietsbril heb ik nodig? Bij fietsbrillen in ons uitgebreide assortiment wordt telkens aangegeven in welke categorie de betreffende bril valt. Zo bevat de categorie L/XL fietsbrillen die bedoeld zijn voor mensen die een gemiddeld, groter of breder gezicht hebben dan gemiddeld.

Ben je een senior of junior?


Een ander aandachtspunt om geschikte fietsbrillen te vinden als je op zoek bent in de categorie fietsbrillen in verschillende mate, is de vraag of je een senior of junior fietser bent. Een sportbril voor senioren kan in vijf verschillende klassen gevonden worden, namelijk klein tenger, klein, gemiddeld, groot en groot fors. In onderstaand overzicht hebben we aangegeven hoe je als senior, door te kijken naar je pupilafstand en je hoofdomtrek, welke brilmaat bij je past:

  • Klein tenger - pupilafstand (mm): 52-56 hoofdomtrek (cm): 53-54 maat fietsbril: S
  • Klein - pupilafstand (mm): 56-60 hoofdomtrek (cm): 55-56 maat fietsbril: S/M
  • Gemiddeld - pupilafstand (mm): 60-65 hoofdomtrek (cm): 57-58 maat fietsbril: M/L
  • Groot - pupilafstand (mm): 65-70 hoofdomtrek (cm): 59-60 maat fietsbril: L/XL
  • Groot fors - pupilafstand (mm): 70+ hoofdomtrek (cm): 61-62 maat fietsbril: XL


Voor junioren is het kiezen van de juiste maat fietsbril wat gemakkelijker. Kies voor de leeftijd 6 tot 9 jaar voor een maat S bril. Voor de leeftijdscategorie 10 tot 14 jaar is een M bril de beste keuze, terwijl 15-plussers het beste kunnen kiezen voor een L maat. Succes met zoeken en heb je hulp nodig? Kom dan bij ons langs en laat een fietsbril opmeten op maat!
 
Bekijk al onze fietsbrillen en shop NU
 
 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »