Geldige kortingen: Fietshelmen, brillen, handschoenen en sokken

Gevaarlijk! : geen fietshelm dragen!

 • Geplaatst op
 • Door EpicGear
 • 0
Gevaarlijk! : geen fietshelm dragen!

Het is vaak in het nieuws gekomen. Het dragen van een fietshelm is van levensbelang..
Wij leggen waarom en waar je op moet letten.

Het Belang van het Dragen van een Fietshelm

Fietsen is een populaire en gezonde activiteit in Nederland en België. Of je nu dagelijks naar je werk fietst, een recreatieve tocht maakt of een sportieve uitdaging aangaat, veiligheid staat altijd voorop. Een essentieel onderdeel van deze veiligheid is het dragen van een fietshelm. In deze blog bespreken we het belang van het dragen van een fietshelm en geven we tips voor het kopen van een fietshelm, inclusief specifieke overwegingen voor dames en heren.

 

Waarom een Fietshelm Dragen?

Een fietshelm kan het verschil maken tussen een lichte verwonding en een ernstig hoofdletsel. Hoofdletsels zijn een van de meest voorkomende en ernstige verwondingen bij fietsongelukken. Een goed passende fietshelm absorbeert de impact van een val, waardoor de kans op hersenschudding en andere hoofdletsels aanzienlijk vermindert. Hier zijn enkele redenen waarom het dragen van een fietshelm cruciaal is:

 1. Bescherming tegen hoofdletsel: Een fietshelm beschermt je hoofd bij een val of botsing. De harde buitenkant vangt de eerste klap op, terwijl de zachte binnenkant de schok absorbeert.
 2. Verhoogde zichtbaarheid: Veel fietshelmen hebben reflecterende elementen of felle kleuren, wat je zichtbaarheid op de weg verbetert, vooral in het donker.
 3. Verplichte bescherming voor kinderen: In veel landen is het dragen van een fietshelm voor kinderen verplicht. Het goede voorbeeld geven door zelf een helm te dragen, moedigt kinderen aan om hetzelfde te doen.

Tips voor het Kopen van een Fietshelm

Bij het kopen van een fietshelm zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een goed passende helm biedt de beste bescherming, comfort en duurzaamheid. Hier zijn enkele tips om de juiste fietshelm te kiezen:

 1. Pasvorm: De fietshelm moet stevig op je hoofd zitten zonder te strak te zijn. Zorg ervoor dat de helm niet heen en weer kan schuiven. Meet de omtrek van je hoofd en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant.
 2. Ventilatie: Kies een helm met voldoende ventilatieopeningen om je hoofd koel te houden tijdens het fietsen. Dit is vooral belangrijk tijdens warme dagen en intensieve ritten.
 3. Gewicht: Een lichte helm is comfortabeler om te dragen, vooral tijdens lange ritten. Let op het gewicht van de helm bij het kopen.
 4. Verstelbaarheid: Veel helmen hebben verstelbare bandjes en draaisystemen om de pasvorm aan te passen. Dit zorgt voor extra comfort en een betere pasvorm.
 5. Certificering: Controleer of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen, zoals de EN 1078 norm in Europa.

Fietshelm Dames en Fietshelm Heren

Hoewel de basisfunctionaliteit van fietshelmen hetzelfde is voor zowel dames als heren, zijn er enkele verschillen in ontwerp en pasvorm.

 • Fietshelm Dames: Deze helmen zijn vaak iets kleiner en hebben een andere vorm om beter aan te sluiten bij de vrouwelijke hoofden. Ook kunnen ze speciale eigenschappen hebben, zoals een uitsparing voor een paardenstaart.
 • Fietshelm Heren: Herenhelmen zijn doorgaans iets groter en robuuster. Ze zijn ontworpen om te passen bij de mannelijke hoofden en bieden dezelfde bescherming en comfort.

Conclusie

Het dragen van een fietshelm is van vitaal belang voor je veiligheid op de fiets. Of je nu een fietshelm dames of een fietshelm heren nodig hebt, het is essentieel om een helm te kiezen die goed past en voldoet aan de veiligheidsnormen. Bij EpicGear.nl bieden we een breed assortiment aan fietshelmen voor elke fietser. Investeer in je veiligheid en maak van het dragen van een fietshelm een gewoonte. Veiligheid eerst, altijd! Fietshelm kopen? Kijk ons uitgebreide assortiment in Dames helmen en Heren helmen. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »