De mooiste fietsroutes in Nederland

  • Geplaatst op
  • Door Tessa Breusers, Annegreet van Alphen & Yindee Harmanus
  • 0
De mooiste fietsroutes in Nederland

Hou jij van mountainbiken en ben je nog op zoek naar mooie mtb-routes in het binnenland? In deze blog hebben we 5 gave routes, die te vinden zijn in Nederland, voor je op een rijtje gezet. Ga lekker scheuren door het zand of fiets langs de mooie velden in Friesland.

5 mooie fietsroutes in het binnenland!

Heb je een dagje vrij en wil je eens een nieuwe route uitproberen in Nederland? In deze blog vindt je 5 verschillende routes die zich bevinden in heel Nederland, van Limburg tot aan de Waddeneilanden en van Utrecht tot aan Friesland. 

#1 Westenschouwen, Zeeland

Zeeland is een mooie provincie om in te fietsen. Een van de routes die zich bevindt in deze provincie, is de route van Westenschouwen. Deze fietsroute is iets meer dan 8 kilometer en heeft 152 hoogtemeters. Je begint deze route bij de parkeerplaats bij de A. van de Heydeweg in Burgh-Haamstede. Deze route is geschikt voor ervaren fietsers en de hele fanatieke fietsers. Je begint de tocht redelijk rustig maar na ongeveer 1,5 kilometer begin je aan een steile klim. Daarna fiets je over een pad met houtsnippers. Na dit pad klim je nog een steile zandheuvel op, deze heuvel zal vooral erg zwaar zijn als het al een aantal dagen droog weer is geweest. Aan het einde van de fietsroute krijg je nog te maken met een zeer technisch gedeelte. Hou jij van een uitdaging? Dan is deze route dus zeker iets voor jou!

 

#2 Paleis Soestdijk en de Utrechtse Heuvelrug, Utrecht

Hou jij van fietsen en van cultuur snuiven? Dan is deze route perfect voor jou! Deze route door de Utrechtse Heuvelrug bevat cultuur en natuur, ideaal dus! De route gaat langs Paleis Soestdijk, één van de mooiste paleizen van Nederland en zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast scheur je door de Utrechtse Heuvelrug wat prachtig is. Het parcours is zeker niet makkelijk en mountainbike skills zijn vereist voor deze fietsroute. Het parcours bestaat uit veel hoogteverschillen en de intensiteit is ook hoog. Ideaal dus voor de mountainbike liefhebber!

#3 Appelscha, Friesland

De route in Appelscha neemt je mee door een heel mooi stukje natuur van Friesland. Je fietst tijdens deze route door een oud, begroeid duingebied van Appelscha. In de route zijn wat hoogteverschillen, in de Friese Wouden ben je op het hoogste punt van de route. Het parcours bestaat uit een korte en een lange route. De korte route is ongeveer 4,5 kilometer lang en de lange route is 17 kilometer lang. Het ligt er dus aan waar je van houdt, lang fietsen of liever iets korter. De lange route is niet moeilijk en is dus een goede route om mee te beginnen als je nog niet zo ervaren bent op de fiets. 

#4 Texel, Waddeneilanden

Ben jij een fietsliefhebber en ga je op vakantie naar de Waddeneilanden? Neem dan zeker de moeite om dit parcours op Texel te fietsen. Deze route op Texel is de enige mountainbikeroute op de Waddeneilanden, dus kies als eilandganger zeker voor deze unieke route. Je kunt je tocht makkelijk beginnen vanuit Den Burg. De route is zo'n 7,5 kilometer lang en gaat door een bosgebied. Het is zeker geen gemakkelijke fietsrit. Dit komt door een aantal singletracks, pittige bochten en ook paar steile paden. 

#5 Gulpen, Limburg

In het Zuid-Limburgse heuvelland liggen diverse mountainbike routes. Deze routes zijn aan elkaar verbonden, zodat er een geheel ontstaat en je het hele heuvelland per mountainbike kan ontdekken. Veel routes zijn aantrekkelijk voor zowel beginners als gevorderden, maar de route in Gulpen is vooral geschikt voor de gevorderde mountainbiker. De fietsroute bevat namelijk pittige hellingen en heeft een afstand van maar liefst 25,9 kilometer. Je rijdt over veel verschillende ondergronden. In combinatie met het mooie landschap, is deze route erg interessant om te rijden. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »