Een Fietshelm Kopen: 8 Aandachtspunten om de Juiste Keuze te Maken

Een Fietshelm Kopen: 8 Aandachtspunten om de Juiste Keuze te Maken

8 Belangrijke punten waar jij op moet letten bij het kopen van een fietshelm

Een Fietshelm Kopen: 8 Aandachtspunten om de Juiste Keuze te Maken

1. Certificering: Voor fietshelmen gelden specifieke normen. Deze zijn er niet voor niets en ze toetsen of een fietshelm wel echt voldoet aan alle veiligheidseisen, enorm belangrijk dus! Hoe kun je een veilige helm kopen? Door te kijken naar het keurmerk EN1078, voldoet een helm aan dit keurmerk? Dan weet je zeker dat je een veilige fietshelm hebt. Zorg ervoor dat je een helm kiest met de juiste certificering voor jouw activiteit.

2. De juiste maat: Veiligheid begint met een goede pasvorm Een helm moet goed zitten. Dit is zowel belangrijk voor comfort als voor de veiligheid! Een losse helm bied minder goede bescherming dan een goed passende helm. Dus wil je een veilige en comfortabele fietshelm kopen? Begin bij het goed opmeten van je hoofd en kies een fietshelm met verstelmechanisme. Gebruik ons matentabel om je hoofd goed op te meten. 

 

3. Veiligheid: Accepteer geen compromis Een veilige helm voldoet aan Europese normen en draagt het CE-keurmerk. Koop geen tweedehands helmen; je weet nooit of deze nog de vereiste bescherming bieden na een ongeluk.

4. Comfort: Een goede helm voel je bijna niet Zorg dat je helm comfortabel zit, met verstelbare bandjes en zachte kussens. Al onze helmen zijn voorzien van zachte pads zodat jij een comfortabele rit hebt. Daarnaast is het enorm belangrijk dat een fietshelm zowel horizontaal als verticaal versteld kan worden. Een verstelbare fietshelm staat dus gelijk aan een comfortabele fietshelm! Daarnaast: comfort verhoogt de kans dat je de helm draagt zoals bedoeld.

5. Gewicht: Vind de balans tussen comfort en bescherming Lichtere helmen zijn comfortabeler, al onze helmen worden van licht maar sterk materiaal gemaakt. Een lichte fietshelm zit veel fijner dan een zware, zoek dus een lichte fietshelm maar let wel op dat het een sterke fietshelm is. 

6. Ventilatie: Afgestemd op je activiteiten Frequente fietsers of sportieve gebruikers hebben baat bij goede ventilatie. Fiets jij vaak lange afstanden? Kies dan een goed ventilerende fietshelm! Als je minder intensief fietst, bijvoorbeeld op een elektrische fiets, kan een helm met minder ventilatie al volstaan. Zoek dan een stads fietshelm of ebike fietshelm.  

7. Prijs: Een investering in veiligheid Helmen zijn er in verschillende prijsklassen. De duurste hoeven niet de beste te zijn, maar de goedkoopste zullen niet de veiligste zijn. Een veilige gekeurde fietshelm zal vaak minimaal meer dan €40 kosten. 

8. Stijl: Laat je persoonlijkheid zien Kies een helm die past bij je stijl. Het uitgebreide assortiment biedt voor ieder wat wils, van strak en modern tot kleurrijk en opvallend.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »