Tips onderhouden van je fietshelm

  • Geplaatst op
  • Door Tessa Breusers, Annegreet van Alphen & Yindee Harmanus
  • 0
Tips onderhouden van je fietshelm

In deze blog vindt je handige tips voor het onderhouden van je fietshelm? Dus heb je net een nieuwe helm gekocht of heb je er al lang eentje liggen? Met deze tip gaat je helm ongetwijfeld langer mee!

Onze beste tips voor het onderhouden van je fietshelm

 

Door de inspanning tijdens het fietsen, kan je veel gaan zweten. Om langer plezier te hebben van je helm, is het slim om je helm af en toe een schoonmaakbeurt te geven. 
Maar hoe maak ik mijn fietshelm schoon? Dat vind je in dit artikel! Lees dus verder voor handige tips om je fietshelm te onderhouden. 

 

  • De buitenkant van je fietshelm kun je eenvoudig schoonmaken. Het enige dat je nodig hebt, is een doekje en een sopje. Een microvezeldoekje zou ideaal zijn, omdat je zo de minste kans hebt om je helmschaal te beschadigen. 

  • In alle helmen van EpicGear zit een voering die het zweet tijdens het fietsen opneemt. Deze voering kun je gemakkelijk verwijderen en wassen. Was de binnenkant van je helm grondig met lauwwarm water en een milde zeep. Je kunt de voering ook in de wasmachine doen, maar dit wordt niet aangeraden omdat het uit elkaar kan vallen. Daarnaast moet je de binnenkant van je helm niet in de wasdroger doen. Door het gewoon op te laten drogen blijft je helm het best in tact. 

  • Een onderdeel dat ook niet geheel onbelangrijk is bij het schoonmaken van je helm zijn de helmbandjes. Deze kun je schoonmaken door lichtjes over de bandjes te wrijven. Gebruik hiervoor ook een mild sopje, zonder agressieve schoonmaakmiddelen. 

  • De venitilatiegaten in je helm kunnen wat lastig zijn om schoon te maken met een doekje, daarom zou je een zachte tandenborstel en wederom een sopje kunnen gebruiken. Met deze tips kun je je helm goed schoonmaken na je fietsritten. Maar waar je je helm bewaart als je hem niet gebruikt, is ook een belangrijk aspect als je de levensduur van je helm wilt verlengen. 
Als je je helm net hebt schoongemaakt, kun je hem het beste in de zon laten opdrogen. Zodra hij helemaal droog is, kun je hem juist beter op een koele en droge plek bewaren. 

 

Heeft je fietshelm nu toch echt zijn beste leven gehad en moet je hem vervangen? Dan heeft EpicGear een ruim assortiment aan fietshelmen voor mountainbikers én wielrenners.
In de blog "Kies jouw perfecte fietshelm" hebben wij onze beste fietshelmen voor je op een rijtje gezet. Zo maak je de beste keuze en kun je stijlvol én veilig op pad. 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »