Veldrijden in de herfst en winter? Maak je veldrijd uitrusting compleet!

  • Geplaatst op
  • Door Ellis Quaedvlieg
  • 0
Veldrijden in de herfst en winter? Maak je veldrijd uitrusting compleet!

Wanneer je van wielrennen houdt, is veldrijden een ideale sport om uit te voeren in de koudere maanden. Wil je weten wat de ideale uitrusting is tijdens het veldrijden? Lees dan snel verder.

Wanneer je houdt van wielrennen, dan is veldrijden een ideale sport om in de herfst- en winter uit te voeren. De dunne bandjes op je racefiets zijn niet ideaal in de koudere maanden aangezien de wegen erg glad kunnen worden door neerslag en natte bladeren. Door deze gladheid neemt de kans op een val toe als je fietst op dunne racefietsbanden. Wil je toch graag doortrainen in de winter? Dan is een veldrijfiets de ideale oplossing. Deze fiets heeft brede banden met meer profiel, waardoor deze zeer geschikt is om te gebruiken in wisselende weersomstandigheden. 

De ideale uitrusting voor het veldrijden

Nadat je jouw ideale fiets voor in de winter hebt gevonden, is het tijd om jouw fietsuitrusting compleet te maken. Naast een fietsbroek, ondershirt en fietsshirt of jasje heb je nog veel meer nodig om warm te blijven tijdens het fietsen in koudere temperaturen. Wij hebben de belangrijkste benodigdheden op een rijtje gezet:

Fietshandschoenen

Tijdens het fietsen is het belangrijk om goede grip te hebben op het stuur, zeker tijdens het veldrijden op onregelmatige oppervlaktes wil je je stuur ten alle tijden goed kunnen vasthouden. Hier kunnen een paar stevige fietshandschoenen je bij helpen. Voor in de winter zijn handschoenen aan te raden die de vingers volledig bedekken zoals de Deft Winter fietshandschoenen, deze zijn zeer geschikt om te dragen tijdens de koudere dagen.

Armwarmers

Armwarmers of sleeves zijn ideaal om te dragen tijdens wisselvallig weer. Armwarmers kun je gemakkelijk aan- en uit doen als het weer plotseling omslaat. De sleeves zijn gemaakt van een licht en comfortabel materiaal waardoor je soepel kunt bewegen met de sleeves om. Daarnaast hebben onze sleeves opvallende kleuren waardoor je op de fiets goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Fietssokken

Zeker in de winter is het belangrijk om je voeten goed warm te houden. Hiervoor is het aan te raden om speciale fietssokken te dragen. Fietssokken stoten vocht af waardoor je voeten droog blijven en je geen zweetvoeten krijgt. Bovendien zorgen fietssokken voor extra comfort aan je enkels en voeten tijdens de training. 

Fietshelm en bril

Tot slot maak je jouw veldrijd uitrusting compleet met een fietshelm en een bijpassende fietsbril. Voor je eigen veiligheid is het zeer belangrijk om zowel een helm als een fietsbril te dragen tijdens het veldrijden, zeker als de wegen en bospaden glad zijn. Al onze fietshelmen voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden en zijn comfortabel om te dragen. Dit zorgt ervoor dat je hoofd goed beschermd is tijdens het fietsen. Daarnaast beschermt een fietsbril tegen fel zonlicht en voorkomt een fietsbril dat er vuiltjes in je ogen komen. Kortom, een fietsbril, fietshelm en de andere fietsbenodigdheden van EpicGear maken jouw veldrijd uitrusting helemaal compleet.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »